Tuesday, January 25, 2011

Cooking: Lasagna

Ingredients:
Lasagna sheets
Minced meat half pork and half beef or veal.
Onions.
Garlic.
Ripe tomatoes.
Salt and pepper (to taste).
Olive oil.
White wine.
Butter.
Half a glass of milk.
A pinch of nutmeg.
Flour.
Parmesan cheese.


Procedure:
Fried onion and tomato with the tip of garlic and add the minced meat . When the  tomatoes is already half-fried add the wine and let reduce almost all. This preparation is known as ragù.

When the meat sauce is ready, prepare a medium bechamel sauce (not too bright nortoo thick) and mix tha half of that with the meat sauce.

Boil lasagna sheets in plenty of water and salt.

Place in a baking dish a layer of lasagna sheets, a layer of meat sauce and a layer of bechamel. Cover again with another sheet of pasta, another layer of sauce and bechamel. Repeat at least 3 times to cover nearly the entire tray.

Once in the tray provided (better transparency and refractory) is put the rest of thebechamel over (which is more dense), Parmesan cheese, and begins to brown.


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Ingredientes:

Laminas de
Lasagna
Carne picada: mitad de cerdo y mitad de vaca o ternera.
Cebollas.
Ajo.
Tomates maduros.
Sal y pimienta (al gusto).
Aceite de oliva.
Vino blanco.
Mantequilla.
Medio vaso de leche.
Una pizca de nuez moscada.
Harina.
Queso parmesano.


Procedimiento:

Se hace un sofrito de cebolla y tomate con la puntita de ajo y se añanden las dos carnes picadas a la vez, cuando el tomate ya está medio frito y las carnes a punto de dorarse se echa el vino y se deja reducir todo hasta que casi sólo quede carne y un poco de jugo, a este preparadpo se conoce como
ragù

Cuando el ragù esté listo se prepara una
bechamel mediana (ni muy clara ni muy espesa) y se mezcla la mitad de esa bechamel con el ragù.

Se hierven las hojas de lasaña en abundante agua y sal.

Se coloca en una bandeja para el horno una capa de laminas de lasagna, una capa de ragù y una capa de bechamel. Se cubre de nuevo con otra lámina de pasta, otra capa de salsa y otra de bechamel. Se repite al menos 3 veces y hasta cubrir casi toda la bandeja.

Una vez dispuesto en la bandeja (mejor transparente y refractaria) se le pone el resto de la bechamel por encima (que ya estará mas espesa), el parmesano, y se pone a gratinar.








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